Gap

Commercial

with William McDonough + Partners

The roofs of the award winning GAP Corporate Campus are planted with native grasses and recall the undulating nearby hillsides. The campus’ three buildings are connected by two-story landscaped indoor atria. Building occupants look out onto the indoor atria, outside to the preserved oak grove or landscaped street.

An underfloor plenum brings fresh air to every workstation and enables night cooling of the building mass – contributing to a 30 percent reduction in energy use required by California law, making it one of the nation’s most energy efficient commercial buildings. The project, completed in 1997, was led by Christopher Hays while Partner at William McDonough + Partners and is located near San Francisco.

  • Green Roof Award of Excellence, Green Roofs for Healthy Cities 2003
  • Award of Excellence, Washington Chapter/AIA Awards Program 2002
  • I.D. Forty, I.D. Magazine, February 2001
  • Energy Efficiency Award, Savings by Design 2000
  • Good Design is Good Business Award, Business Week/Architectural Record, 1998
  • First Place, Design competition for 340,000 SF Corporate Campus 1994
  • EcoBuilding Pulse: Inside The Revolution